Hei!
Kuten tiedät, mineraaliluomivärejä on niin monessa eri värissä, että on tuskin mahdollista valita vain yhtä. Sininen, keltainen, punainen ja vihreä ovat vain muutamia niistä. Niillä on kaksi tehtävää: mineraaliluomivärit mahdollistavat upeita meikkauksia ja useita eri tyylejä. Tiedätkö, mistä mineraalimeikit saavat värinsä? Jos et, lue tämä postaus.
Värjäävät oksidit mineraalikosmetiikassa
Näitä löytyy enimmäkseen luomiväreistä ja poskipunista. Niitä lisätään harvoin peitevoiteisiin, meikkivoiteisiin ja puutereihin. Useimmiten käytössä on neljä eri sävyistä perusvärioksidia, jotka mahdollistavat erilaisten värien saamisen. Ne ovat: keltainen rautaoksidi, punainen rautaoksidi, vihreä kromioksidi ja ultramariini (ultramariinisininen ja ultramariinivioletti). Jos haluat muokata kosmetiikkatuotteen yhteensopimatonta sävyä tai saada siitä viileämmän tai lämpimämmän, kannattaa ostaa siihen tarkoitettuja tuotteita.
Ilman oksideja mineraalituotteesi olisivat valkoisia, ne antaisivat sinulle kevyen tai hyvin peittävän ja korostavan lopputuloksen. Niiden pitoisuuden tulisi olla kosmetiikassa todella vähäinen. Niitä voidaan käyttää myös yksittäisinä värjäystuotteina, sillä niiden koostumus vaikeuttaa niiden muunlaista käyttöä. Lisäksi niiden pyyhkiminen pois iholta tai meikkisiveltimistä on hankalaa.
MINERAALIPIGMENTIT on vain toinen nimi värjäysoksideille.
Värioksidien tyypit
- Keltainen rautaoksidi on neutraali pigmentti, joka ei viilennä eikä lämmitä tiettyä väriä. Näiden ominaisuuksien saavuttamiseksi keltainen rautaoksidi on yhdistettävä joko ultramariiniin tai kromioksidivihreään – viileämpi tulos – tai punaiseen rautaoksidiin lämpimämmän vaikutuksen aikaansaamiseksi. Tätä oksidia sisältäviä kosmetiikkatuotteita suositellaan ihmisille, joilla on uupunut iho, ruusufinnejä tai suurentuneet ihohuokoset. Ei ole totta, että keltainen rautaoksidi tekisi ihosta oranssin sävyisen tai ettei se sovellu vaalealle ja punoittavalle iholle.
- Kromioksidivihreä antaa iholle viileitä ja oliivin sävyjä. Tätä sisältävät tuotteet peittävät punoitusta sekä vakavan ruusufinnin. Mitä vaaleampi iho on, sitä enemmän siinä on oliivin sävyjä, kun taas mitä ruskettuneempi, sitä enemmän siinä on punaisia sävyjä.
- Punainen rautaoksidi saa ihon näyttämään ruskettuneelta ja lämmittää sitä. Se tuottaa oransseja sävyjä, jos käytetyssä kosmetiikkatuotteessa on suuri määrä punaista rautaoksidia. Luonnollisesti sitä voidaan sävyttää kromioksidivihreällä.
- Sininen ja violetti, eli ultramariini, viilentää ihoa tai pehmentää lämpimiä ja neutraaleja värejä. Niiden ansiosta saat neutraaleja, tasaisia ja viileitä sävyjä.
- Muita yleisiä värioksideja ovat: titaanidioksidi (titaanin valkoinen), sinkkioksidi (sinkkivalkoinen), musta rautaoksidi, mangaanivioletti, Preussin sininen (Berliinin sininen).
Kuinka yhdistää mineraalipigmenttejä?
Jos haluat yhdistää useita pigmenttejä tai lisätä niitä tuotteeseen, sinun on tiedettävä, että ne paakkuuntuvat helposti. Tästä syystä on tarpeen käyttää joko huhmaretta tai lastaa. Jos saatu väri ei vieläkään vastaa ihoasi, kaada pieni määrä tuotetta ja sekoita se uudelleen väriaineen kanssa. Muista, että sinun on sekoitettava ja yhdistettävä sekä pigmentti että kosmetiikkatuote huolellisesti. Muuten huomaat kasvoillasi väritahroja heti tuotteen levityksen jälkeen. Tasaisen meikin saamiseksi sinun on poistettava kaikki jo levitetty tuote ja aloitettava alusta. Tästä syystä on erittäin tärkeää yhdistää molemmat aineet huolellisesti ensimmäisellä kerralla.
Mica-kiille – helmiäispigmentit
Helmiäispigmentit eli Mica-kiilteet kuuluvat silikaatteihin. Nimi tulee latinan sanasta, joka kuvaa jotain kiiltävää, joka liittyy vahvasti Mican tarjoamaan vaikutukseen. Helmiäispigmentit tarjoavat kiiltävän, hohtavan, loistavan, opaalinhohtavan, metallisen tai mattapintaisen ja sävytetyn pinnan. Niitä on saatavana eri väreissä ja useimmissa tapauksissa niihin on sekoitettu mattapigmenttejä. Jos lisäät sitä puuteriin, meikkivoiteeseen tai luomiväreihin, saat meikkisi heijastamaan valoa. Näin voit saavuttaa tasaisen ihon ja peitettyä rypyt sekä ihohuokoset. Mikä on mielenkiintoista, Mica-kiille voi myös olla täysin oma tuotteensa – useimmissa tapauksissa luomivärin muodossa.